Syrensaft

Smagen og duften af forsommerSkærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre.

Brug syrener i saft, is og som drys på kager og salater. Lav en smukt parfumeret saft med klaser af spiselige blomster som syren.

 

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Ca. 20 klaser syrener
1 liter vand
1 teske citronsyre
2 citroner
2-3 dl Birkesød eller 5 spsk honning

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Ryst blomsterne let for insekter og skyld grundigt. Bred blomsterne ud på aviser, så de sidste kryb får en chance for at stikke af.

Fjern blade og grove stængler og læg blomsterne op i en stor skål sammen med skiver af citron. Drys med birkesød eller honning. Kog en liter van dog hæld over blomsterne.

Lad drikken trække 4-5 dage i køleskabet. Si og hæld saften på rengjorte flasker. Du kan skylle flaskerne i Atamon eller fryse din færdige saft, hvis du vil undgå Atamon.

Server gerne med isterninger.

Opskriften er fra Sommerretter
Fotograf: Cophia Nirrvana

Green Goddess anbefaler

  • Maca Pulver Ø Maca Pulver 100 g. - øko 96.00 Kr.

    86.40 Kr. medlemspris - Bliv medlem

  • Rosakvarts Ansigtsrulle Rosakvarts Ansigtsrulle 549.00 Kr.

    494.10 Kr. medlemspris - Bliv medlem

  • Shape Body Love Gua Sha 649.00 Kr.

    584.10 Kr. medlemspris - Bliv medlem