Rose-iskage

Nydes kold

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

En smuk og frisk kage med en masse skønne ingredienser. Nydes helt kold.

ca. 10-15 portioner

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

UDSTYR: blender, foodprocessor og springform (20-30 cm.)

KAGEBUND
15 store medjool-dadler
2 tsk vaniljepulver
5 dl kokosmel
1 dl morbær
1 spsk. kokosolie
5 dl friske bær f.eks. jordbær, blåbær, brombær, hindbær

ROSENCREME
1 lille rødbede eller 1 spsk. rødbedekrystal
4 dl cashewnødder
6 spsk. kokosolie
5 dl vand
1 dl rosenvand
6 spsk. rå honning
evt. rosenblade, friske bær og spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

BUND: Kør alle ingredienserne på nær bær til dej med konsistens som en puré i en foodprocessor.

Fordel dejen i bunden af springformen. Beklæd evt. bunden af springformen med bagepapir, så kagen let kan fjernes fra formen inden servering. Læg bærrene jævnt over hele kagebunden.

ROSENCREME: Riv rødbeden (medmindre du bruger rødbedekrystaller). Blend alle ingredienserne til en lyserød creme og hæld cremen over bærrene.

Frys kagen i minimum fire timer, til den er helt fast. Fjern springformen og lad kagen tø lidt op inden servering.

Opskriften er fra bogen 42RAW
Fotograf: Christian Holm