Kylling/karry ristaffel

Klassisk karryret

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Ristaffel med kylling/karry gryde med kokosmælk og grønt. Serveres som ristaffel. Det smager skønt - og er super hyggeligt med mange små skåle med drys.

Til 6-8 personer

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

1 hel kylling
1 dåse kokosmælk
1 spsk. kokosolie
6-8 dl. bouillon (vandet du har kogt kyllingen i)
1-2 bundt forårsløg
1 lille rød peber
2 skrællede æbler
300 g svampe (valgfri)
evt. 1 spsk. bouillon - gerne Herbamare
1 - 2 tsk gul karrypasta eller alm. karry
saften fra 1/2 citron
salt og peber

Tilbehør:
Kog 5 dl brune ris

Drys:
2 bananer - skåret i skiver
1/2 ananas - skåret i tern
2 dl saltede peanuts 
1 dl rosiner
1 dl kokosmel - tørristet på en pande

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Kog kyllingen ca 30 minutter - alt efter størrelse. Tag kyllingen op og gem kogevandet. Når kyllingen er afkøles, så pil kødet af og skær det i mundrette størrelser.

Varm kokosolie (eller smør) og tilsæt karry, hakkede forårsløg og æbler og rød peber skåret i tern. Svitses i 5-10 minutter. Tilsæt kokosmælk og bouillonvand (kogevandet fra kyllingen). Bring i kog og lad det simre i 15 minutter. Kom herefter kyllingen i og lad koge endnu 10 minutter.

Smag til med citron, salt og peber - og evt ekstra karry.

Server med brune ris - drys med peanuts, banan, kokosmel, ananas og rosiner... og evt en lækker chutney.