Rabarbergrød

Helt som mormor lavede den - bare uden sukker og mælk.

Til ca. 4 portioner

Det skal du bruge

6 dl rabarber, skåret i 1 cm store stykker
1/2 stang vanilje, flækket
6 store medjouldadler, hakket i stykker
1 æble, skåret i tern
1 spsk. citronsaft
1 tsk fintrevet citronskal
3 spsk. smør (kan udelades eller erstattes af 1 tsk. kokosolie og 1 knsp. salt)
Vand
Kokosfløde: 1 dåse kokosmælk (ikke light!) 2 tsk. sukrin melis eller honning Kornene fra 1/2 stang vanilje

Sådan gør du

Hæld rabarber, vaniljestang, dadler, æble, smør, citronsaft og citronskal i en gryde og hæld vand over så det lige knap dækker. Lad grøden simre i 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen inden servering.

KOKOSFLØDE
Opbevar kokosmælken på køl inden brug. Undgå at ryste kokosmælken inden brug. Kokosfløden indeni skal helst skille i en fedtdel og en vanddel. Tag forsigtigt den fede kokosfløde fra med en ske og hæl op i en skål. Er kokosfløden for flydende, kan du smelte lidt ekstra kokosolie og tilføre mens du pisker den kolde kokosfløde med et piskeris, til olien stivner lidt og “fløden” bliver mere fast som flødeskum. Rør med sukrin melis (eller honning) og vaniljekorn.

Server rabarbergrøden med en god klat kokosfløde.

Fotograf: Cophia Nirrvana