KÃ¥lchips

Sund chips erstatning
En super sund erstatning for chips – og samtidig en rigtig let måde at få meget mere grønt i både børn og voksne. Lav en kæmpe portion nu du er igang. Kålen krymper nemlig en del og så bliver de bare altid spist hurtigt. Skulle du have nogle tilbage kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i ca. 3 uger.
Piist: Du kan også købe dem færdige her
Det skal du bruge

Et stort bundt grønkål
1/2-1 tsk. god salt, fx. Kalaharisalt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 dl cashewnødder (eller samme mængde nøddesmør)
1/2 dl vand (udelades hvis du bruger nøddesmør)
1 dl B-gærflagerÂ
Sådan gør du
Skyld kålen og tør. Riv mindre stykker af kålen og fjern de store stilke i midten.
Bland salt, olivenolie og citronsaft med kålen i en stor skål. Maser og ælt kålen grundigt til den bliver "al dente"
Sørg for at hælde overskydende væde fra.
Blend cashewnødder med vand og b-gær til du har en lækker creme med konsistens som en smøreost. Bruger du en færdiglavet nøddecreme, skal du blot røre nøddecreme og b-gær godt sammen.
Vend kålstykkerne i blandingen og sørg for at kålen bliver godt smurt ind.
Anbring kålen i en dehydrator (tørreovn) og dehydrer i ca. 2-3 timer ved ca. 40 grader.
Har du ikke en dehydrator kan du bage kaÌŠl- chips i ovnen ved laveste varme.
Lad ovnlaÌŠgen staÌŠ paÌŠ klem.
Grønkål (Brassica oleacea acephala) er fyldt med fibre og så er den en super kilde til A- og C-vitamin, jern og kalcium. Faktisk dækker 100 gram grønkål hele 20 pct. af dit dagsbehov for knoglestyrkende kalk. Grønkål har et næsten dobbelt så højt
indhold af kalcium som komælk, og det optages næsten dobbelt så godt. Ved at spise bare 160 gram grønkål om dagen, får du samme mængde kalcium, som hvis du drikker en halv liter mælk. Grønkål indeholder 27% protein (4,7 g. pr. 100 g)
Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm
Â
Green Goddess anbefaler

160.20 Kr. medlemspris - Bliv medlem

224.10 Kr. medlemspris - Bliv medlem

179.96 Kr. medlemspris - Bliv medlem