Glutenfrie Juleboller

Lækre bløde boller Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Glutenfri juleboller med julekrydderier.

Ca. 16 stk.

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

15 g loppefrøskaller
½ liter vand
saft fra 1 appelsin
skræl fra ½ appelsin
150 g figner
75 g hasselnødder
350 g rismel
50 g glutenfri havregryn
50 g kokosmel
1 tsk. salt
1 tsk. SteviaSød eller 2 dråber SteviaSød
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel + lidt til at drysse over bollerne
½ tsk. nelliker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. vaniljepulver
olivenolie til pensling

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Riv appelsinskrællen fint og pres appelsinsaften. Rør vandet sammen med appelsinsaft- og skræl samt loppefrøskaller. Lad loppefrøskallerne suge væde til sig i mindst 10 minutter. Hak imens nødder og figner groft og afvej alle de tørre ingredienser.

Rør alle ingredienser grundigt sammen og brug til sidst fingrene til  at ”ælte” dejen. Fugt hænderne og form  dejen til boller. Pensl bollerne med olivenolie og drys med lidt kanel.

Bages ved 200 grader i 30 – 35 minutter. Ovnen skal være varm når bollerne sættes ind og bagetiden overholdes.

Opskriften er lavet af Trine Vesteraa.

Green Goddess anbefaler

  • Tryk og Glad Babysøvn af Katrine Birk Tryk og Glad Babysøvn 199.95 Kr.

    179.96 Kr. medlemspris - Bliv medlem

  • Tryk og Glad Babymave Tryk og Glad Babymave 199.95 Kr.

    179.96 Kr. medlemspris - Bliv medlem

  • Nice Cream. Super Sunde Is Nice Cream - Super Sunde Is 179.00 Kr. 129.00 Kr.