Gulerodsknækbrød

Aromatiske knækbrød Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Gulerodsknækbrød er aromatiske og samtidig milde i smagen. Knækbrød, som kan serveres til alle retter.

Ca. 15 stk.

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

UDSTYR dehydrator

4 dl pulp fra gulerodsjuice eller 4 dl fintrevet gulerod
3 dl solsikkefrø
3 dl gule hørfrø
1 tsk god salt
2 tsk gurkemeje
½ tsk friskkværnet peber
2,5 dl vand

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Rør gulerodspulp, solsikkefrø, gule hørfrø, salt, gurkemeje, peber og vand sammen.

Hørfrøene absorberer væden, og massen bliver klæbrig og hænger sammen. Smør dejen ud på ParaFlexx-ark i et ½ cm tykt lag.

Tør i 10-12 timer i en dehydrator, til de er sprøde.

Dejen kan også tørres i en almindelig ovn ved laveste temperatur med ovnlågen på klem.

Skær eller klip knækbrødene ud i kvadrater.

Opbevares et tørt sted i en lukket beholder op til 14 dage.

Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm