Gudinde chokolade

Gudinde Chokolader

Lav dine egne superfood chokolader

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Kakao er gudindernes føde. Her kan lave dine egne chokolader på rene rå råvarer - fyldt med superfoods, krydderier, nødder etc.

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

250 g 100% raw kakaomasse
150 g kakaosmør
4 spsk. kokospalmesirup (brug  6-8, hvis der er til børn eller voksne, der ikke er vant til mørk chokolade)
2 tsk vaniljepulver

Sådan gør duSkærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Har du et chokoladetermometer, så se med i næste afsnit, ellers læs videre her. Du kan sagtens lave chokoladerne, selvom du ikke har et chokoladetermometer. Tempereringen gør bare chokoladen mere sprød og sørger for at den ikke smelter så let bagefter. Smelt kakaomasse og kakaosmør over vandbad og rør kokospalmesirup og vaniljepulver i. Tilsæt evt. krydderi såsom ingefær, kanel etc.

Til dig som har chokoladetermometer
Temperer chokoladen ved først at opvarme kakaomasse og kakaosmørn til 42 grader i en skål over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen, så den skiller. Køl chokoladen ned til 29 grader over et koldt vandbad og varm igen til ca. 33 grader. rør kokospalmesirup og vaniljepulver i. Tilsæt evt. krydderi såsom ingefær, kanel etc.

Husk at smage til, så du er sikker på at smagen / sødmen er som ønsket. 

Hæld derefter chokolademassen i en form med bagepapir i bunden.
Tykkelse 1/2 - 1 cm. eller hæld massen i en flot chokoladeform

Pynt derefter med f.eks. hakkede mandler eller hasselnødder, morbær, kakao nibs, spirret boghvede, frysetørrede hindbær,
tranebær, kokos etc. ovenpå chokoladen og lad den stivne 1 time eller 2.
Bræk derefter chokoladen i stykker og server.

Se i videoen her under hvordan du f.eks. kan lave og pynte chokoladen: