Glutenfrie power boller

Træt af glutenfrie bagning der mislykkes?Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Så prøv disse boller. Godt nok er der mange ingredienser i, men tro os - de er det hele værd, og du får nogle boller, de er smækfyldte med næring.

20 boller / burgerboller

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

1 liter lunkent vand
25 g gær
2 spsk Husk (loppefrøskaller)
1 lille spsk honning eller kokospalmesirup 
2 tsk salt
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld solsikkekerner
1 dl olivenolie eller kokosolie
2 æg
100 g glutenfri havregryn
250 g quinoamel
100 majsmel (polenta)
100 g kikærtemel (kan erstattes af anden glutenfri mel)
250 g boghvedemel

Sesam til drys

Det skal du bruge

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Rør helst dejen i røremaskine eller food processor. Bland først vand og Husk i et par minutter til de får en geleagtig konsistens. Tilsæt gær, salt, honning og olie. Herefter herefter resten af ingredienserne. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde - gerne 2-4 timer.

Sæt bollerne på en plade med to spiseskeer, så du ikke får hænderne smurt ind i dej. Den er nemlig ret klæbrig.

Bage bollerne ved 225 grader i 25 minutter til de er gyldne og lækre. Er også velegnede til nedfrysning.