Drinks - cold & hot

Nu er der dømt hygge! Kefir, kombucha og spicy chai er blot noge af de varme og kolde drinks, du finder opskrifterne på her. Alt sammen uden almindelig sukker og mælk – selvfølgelig.

Anti-inflammatorisk infusion

Læs mere

Matcha Latte

Læs mere

Instant varm kakao

Læs mere

Macao

Læs mere

Kombucha isterninger

Læs mere

Æble mojito

Læs mere

Coconut Iced Matcha Latte

Læs mere

Syrensaft

Læs mere

Powerdrik

Læs mere

Havtorn Gløgg

Læs mere

Blåbær Kombucha

Læs mere

Super sund vinter punch

Læs mere

Super spice chai

Læs mere

Limonade

Læs mere

Æble Mojitos

Læs mere

Side 1 af 212

Vi elsker at drikke lækre sunde drinks – hvad enten de er varme eller kolde. Derfor har vi lavet en række opskrifter på chai, chokolade, kombucha og kefir, som alle booster vores sundhed.

Mange af vores opskrifter er på fermenterede drinks – det er blandt andet det, der gør dem sunde. Fermentering betyder ”forgæring” / ”gæring” og omhandler de processer, hvor levende celler, især mikroorganismer, frigør kemisk energi fra sukkerarter eller andre organiske molekyler under iltfri eller næsten ilt-fri betingelser.

Kombucha og kefir

Fermenteringen er en fantastisk måde at omdanne sukker og andre kulhydrater til organiske syrer til konservering af forskellige fødevarer. Gennem processen kan man fx omdanne frugtsaft til vin, kornsorter til øl og surdej samt kefir og kombucha som udvindes fra bl.a. bakteriekulturer.

Du kan nemt booste de gavnlige bakterier i tarmen på mange måder. Et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier har en særdeles gavnlig effekt på fordøjelsen og derved også en gavnlig effekt på mange andre processer i kroppen. Hvis du vil sikre dig probiotika på 100% naturlig vis, kan selv producere flere forskellige fermenterede probiotiske sunde lækkerier i dit eget køkken.

Hvorfor er fermentering sundt?

En sund mikroflora i tarmen indeholder et sundt balanceret forhold mellem de forskellige mikroorganismer - gode som dårlige. Den sunde balance mellem mikroorganismerne beskytter vores tarmflora mod skadelige, patogene bakterier og svampe. Derudover sørger den for en sund pH-værdi i hele mikrofloraen. I det sunde tarmsystem dannes B- og K-vitaminerne. Yderligere sørger bakterier for at lette optagelsen af kalk, jern, magnesium og andre mineraler I vores 1,5 kg tunge tarmsystem, findes der over 500 forskellige mikroorganismer, der alle sammen er med til at skabe et flow i tarmfloraen. Sammen skaber de en sund balanceret symbiose, hvilket kræver en overvækst af de symbiotiske bakterier. For at mikrofloraen kan holde gang i de hundredvis af processer, der sker i tarmen, er det nødvendigt at tilføre gavnlige mælkesyrebakterier. Den mad vi spiser og måden vi fordøjer maden på, er altafgørende for hvilke typer af bakterier der findes i vores mikroflora.