Desserter & Kager

Det skal være en nydelse at spise desserter og kager, men desværre er det ofte forbundet med dårlig samvittighed over alt for meget sukker og dårlige fedtsyrer. Her finder du lækkerier, der alt sammen glutenfri og uden tilsat sukker :-)

Mors kollagen muffins

Læs mere

Hasselnødde-drømme med dadelkaramel

Læs mere

Hjerneguf kugler

Læs mere

Snickers Kage

Læs mere

Cacaofudge

Læs mere

Romkugler

Læs mere

Ceremonial Nøddecreme

Læs mere

Kinky Pinky

Læs mere

Rabarber madder

Læs mere

Rabarberkompot med is

Læs mere

Blåbærdrøm

Læs mere

Chokolade Mousse

Læs mere

Grillet ananas med is

Læs mere

Bagte hindbær med kokos

Læs mere

Kakaovafler

Læs mere

Side 1 af 41234

Langt de fleste desserter er en blanding af sukker, hvede og mælk. Det er sådan vi har bagt vores kager og lavet vores desserter i mange generationer. Men der er nye tider på vej. Kager og desserter uden sukker kan sagtens laves så det smager super lækkert.

Sukker er en kæmpe udfordring for vores sundhed. Der er intet positivt at sige om almindelig sukker. Det har en negativ effekt på vores vægt, inflammation i kroppen, vaner, hud, kroppens pH, vores hormonbalance osv osv.

Vi dansker spiser i gennemsnit 41 kg sukker om året. Det vil sige, at du i løbet af 10 år spiser næsten 1/2 ton sukker! Langt de fleste mennesker ved godt, at sukker er usundt. Men de færreste ved, hvad der faktisk sker i kroppen, når vi spiser sukker. Når du først ved, hvordan sukkeret påvirker din krop og din hjerne, så er det ikke sikkert, du har lyst til at udsætte dig selv for sukker igen!

Sunde opskrifter uden sukker

Men hvad gør vi så? For sukker er jo overalt i vores mad, og mange af os vil gerne skrue mest muligt ned for sukkeret. Den dårlige nyhed er, at sukker er enormt vanedannende. Den gode nyhed er, at vi kan pimpe vores vaner med søde sager, der ligefrem kan være sunde for os. Og det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor har vi udviklet et væld af opskrifter på desserter, kager, n’ice cream og brød uden sukker, gluten og mælkeprodukter.

Undgå gluten

Glutenallergi, cøliaki og glutenintolerance kaldes også for “verdens mest underdiagnosticerede sygdomme”. Symptomerne er mangeartede, og omhandler ikke alene diarre og vægttab, men også blandt meget andet dårlig trivsel, træthed, vægtproblemer, øget følsomhed, grådlabilitet, udslet og depression. Der forskes i sammenhængene mellem disse lidelser og så udvikling af stofskifteproblematikker, overvægt og autoimmune sygdomme. Cøliaki, glutenallergi eller intolerance er oversete lidelser, der desværre ubehandlet kan medføre store sundhedsproblemer.

Gluten findes i bl.a.:

Hvedemel, durumhvede, spelt, emmer, enkorn, rugmel, rugkerner, byg, grahamsmel, sigtemel, hvedeklid, hvedekim, hvedekerner, mannagryn, bulgur, couscous.

De fleste ville ha glæde af mindre gluten

Mange danskere, uanset glutenallergi eller -intolerance, ville kunne have gavn af mindre gluten og sukker i dagligdagen. Derfor kunne det være en god øvelse at have større opmærksomhed på, hvor mange produkter, der indeholder gluten og sukker. Men du kan let erstatte både gluten, sukker og mælkeprodukter. Find masser af inspiration i Green Goddess’ sunde opskrifter her på siden.