Brød & Crackers

Giv din bager baghjul! Her får du opskrifter på bagte lækkerier med masser af fibre og sunde fedtsyrer, der står i kø for at forkæle dine celler. Alt sammen glutenfri, naturligvis :-)

Mors kollagen muffins

Læs mere

Kerne snacks

Læs mere

Oste-vafler med soltørrede tomater

Læs mere

Proteinrige madvafler

Læs mere

Sunde dessertvafler med hindbær og banan

Læs mere

Proteinrige vafler

Læs mere

Glutenfrie power boller

Læs mere

Festlige fastelavnsboller

Læs mere

Glutenfrit bananbrød

Læs mere

Glutenfrie Juleboller

Læs mere

Falafel vafler

Læs mere

Glutenfri bagels

Læs mere

Vafler med spinat

Læs mere

Muffins med banan og æble

Læs mere

Wraps

Læs mere

Side 1 af 212

Tåler du ikke gluten? Eller har du blot – som mange andre – lyst til at udelukke det fra din kost, så er der masser af inspiration at finde her i Green Goddess’ glutenfrie opskrifter på brød og crackers.

Her finder du vores bedste opskrifter på glutenfrit brød og crackers.
Mange tror, at glutenfrit brød er tørt og kedeligt. Men med ganske få og simple teknikker til glutenfri bagning, kan du bage lækkerier, der helt matcher ’almindeligt’ hvedebrød.

Glutenfri knækbrød

Glutenallergi, cøliaki og glutenintolerance kaldes også for “verdens mest underdiagnosticerede sygdomme”. Symptomerne er mangeartede, og omhandler ikke alene diarre og vægttab, men også blandt meget andet dårlig trivsel, træthed, vægtproblemer, øget følsomhed, grådlabilitet, udslet og depression. Der forskes i sammenhængene mellem disse lidelser og så udvikling af stofskifteproblematikker, overvægt og autoimmune sygdomme. Cøliaki, glutenallergi eller intolerance er oversete lidelser, der desværre ubehandlet kan medføre store sundhedsproblemer.

Gluten findes i bl.a.: Hvedemel, durumhvede, spelt, emmer, enkorn, rugmel, rugkerner, byg, grahamsmel, sigtemel, hvedeklid, hvedekim, hvedekerner, mannagryn, bulgur, couscous.

Mange ville have glæde af mindre hvede

Mange danskere, uanset glutenallergi eller -intolerance, ville kunne have gavn af mindre hvede i dagligdagen. Derfor kunne det være en god øvelse at have større opmærksomhed på, hvor mange produkter, der indeholder hvede, og eventuelt blot anvende rismel i madlavningen istedet for hvedemel, eller vand istedet for mælk.

Sunde opskrifter på brød

Det er lettere end du tror, at bage uden sukker, gluten og mælkeprodukter. Start med at lade dig inspirere af vores opskrifter her på siden, og snart er du ekspert udi sundt brød og lækre crackers helt uden sukker, gluten og mælk.