Cremet blomkålssuppe med kokosmælk

Cremet og lækker

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Blomkål er en imponerende grøntsag med mange talenter. Det kræver sin grøntsag at smage godt selv i N'ice Cream. Og det formår den sågar. Vi er fans!

At blomkål er enestående i suppe er ingen overraskelse. Så husk at lave cremede blomkålssupper. De er SÅ skønne.

Til 2 -4 personer

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

1 lille blomkålshoved
2 løg
2 fed hvidløg
1 liter grøntsagasbouillon - gerne Hebamre
1-2 dl kokosmælk
saft fra ½ citron
Salt og peber
evt. 1 lille bundt persille eller dild
1 spsk. kokosolie
evt. 2 spsk balsamico

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Varm olien og tilsæt hakket løg og hvidløg. Svits til de er klare - uden at have taget farve. Skyl blomkålen og del den i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og svits det med et par minutter.
Hæld boullion over og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen. Tilsæt herefter kokosmælk.

Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber.

Serveres med frisk persille eller dild på toppen.

Tilbehør: Evt hele bagte gulerødder, svitsede svampe eller brød.

Blend suppen og smag til med salt og peber - og evt balsamico eller lidt citron.

PS! Hvis du ønsker suppen tyndere, tilsætter du blot lidt mere væske.