Blåbærdrøm

Frisk og sød

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

En drøm af en lilla kage, både frisk, sød og meget smuk.

ca. 8-10 portioner

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

KAGEBUND
2 dl paranødder
1 dl dadler, uden sten
2 spsk. kokosolie
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl tørrede morbær, groft hakket

BLÅBÆRCREME
6 dl cashewnødder, blødlagt i vand i ca. to timer
1 dl rismaltsirup, honning eller kokospalmesirup
2 spsk. lecithingranulat
4 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaosmør
2 dl ægte blåbær, friske eller frosne (bruger du frosne bær, så lad dem tø lidt op og hæld væsken fra)
2 tsk FiberHUSK eller fint malede chiafrø

PYNT: friske blåbær og spiselige blomster.

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

KAGEBUND:
Hak paranødderne fint eller mal dem til mel i en kaffekværn. Kør dadler, kokosolie og vaniljepulver i blender til en jævn masse. Ælt sammen med nøddemel og morbær. Gør en springform klar med bagepapir og fordel dejen i bunden af formen.

BLÅBÆRCREME:
Kør cashewnødderne i en blender med sirup, lecitingranulat, kokosolie og kakaosmør til en fin creme uden klumper eller synlige stykker af cashewnødder. Hæl blåbær i og bland igen. Til slut tilsættes chiafrø eller FiberHUSK, og der blendes en sidste gang. Hæld cremen over bunden og sæt kagen i fryseren i en time, før du fjerner siderne på springformen og bagepapiret.

Pynt med friske blåbær.

Se flere opskrifter i bogen Rawcake