Blåbær Kombucha

Lækre boblerSkærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Kombucha er en del af den skønne fermenteringsverden. . Under fermenteringen dannes både kulsyre(bobler) og næringsstoffer, som glukonsyre, glukoronsyre, mælkesyre, eddikesyre, aminosyrer, c-vitamin og b-vitaminer. Kombucha har længe været anset som naturmedicin i Østen. Glukonsyren i kombuchadrikken
har vist sig at være fortræffelig til afgiftning af tungmetaller som fx kviksølv i leveren. Kombucha er en sand sundheds-eliksir. Den er fyldt med stoffer, som nærer hud og bindevæv samt styrker immunforsvaret - og så er den fyldt med gode probiotiske bakterier.

Du kan også købe færdiglavet kombucha. Se vores yndlings kombuchaer her

 

Det skal du bruge
Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Basis Kombucha
Ægte blåbær (blåbærpulver eller ren u-filtreret blåbær juice)
1 pære

Sådan gør du

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 14.02.08

Tilsæt ægte blåbær (blåbærpulver eller ren u-filtreret blåbær juice) og en pære i skiver til 2. fermentering af din kombucha. Husk at lukke kuldioxid ud af flaskerne morgen og aften under 2F, så flaskerne ikke springer. Efter 2 dages efterfermentering, kan du fjerne bær og frugt og stille flaskerne på køl.

Opskriften er fra Fermentering
Fotograf: Cophia Nirrvana