Hel bagt blomkål med sennep

Jeg ELSKER blomkål - gerne dyppet i et eller andet lækkert. Fx hummus. Prøv denne opskrift, hvor du let kan variere både krydderier og dip.

Det skal du bruge

1 blomkålshoved
2 spsk olivenolie
1 spsk agavesirup
1 tsk dijonsennep
2 tsk grov sennep
Friskkværnet peber
½ citron, skallen herfra
Evt. 1 spsk vand til at justere konsistensen

Tilbehør/topping:
1 portion grov hummus
Lys tahin eller lidt ekstra god olie
Syltede rødløg
God feta, eks. gedefeta
Ristede pinjekerner og sesamfrø eller lignende
Krydderurter


Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Fjern blade fra blomkålshovedet og rens det godt for evt. jord. Damp det herefter i en gryde ca. 10 min. indtil det er let mør.

Rør marinaden sammen med olie, sennep, sirup, citronskal og peber.
Tag blomkålshovedet op og lad afkøle kort. Fordel marinaden over og sørg for at dække den godt ind. Bag i den forvarmede ovn ca. 30 min indtil mør og karamelliseret.

Server evt. sammen med grov hummus, syltede rødløg, god feta og ristede kerner.