Blomkålsnuggets med flakes

Nugget kan noget! Og disse af blomkål er både crispy, næringsrige og fulde af god smag!

Det skal du bruge

1 lille blomkålshoved
75 g kikærtemel eller hvedemel
1 tsk røget paprika
2 tsk almindelig paprika
1 tsk hvidløgspulver eller 1 fed hvidløg
Salt, friskkværnet peber
1 æg
1 dl danskvand eller plantemælk
100 g cornflakes, evt. glutenfrie
Oliespray

Tilbehør/topping:
BBQ sauce
Aioli
Cream cheese

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 210 grader varmluft, og beklæd bageplade med bagepapir.

Fjern blade fra blomkålshovedet og rens det for evt. jord. Del i større buketter.

Pisk æg, danskvand, mel og krydderier sammen. Knus cornflakes i separat skål.

Vend først blomkålsbuketter i melblanding og herefter i cornflakes, sæt på bageplade. Fortsæt til du ikke har flere. Spray eller pensl med lidt olie og sæt i ovnen 18-20 min. indtil sprød og lækker.

Server med yndlings dip og husk at drys godt med salt og peber inden servering. De smager bedst lige fra ovnen, da sprødheden aftager.

Tip!
Ønsker du en cheese blomkålsnuggets, tilføjer du blot 1 dl revet cheddarost eller ½ dl gærflager til dejen og udelader cornflakes.